Fød et barn imens du sliber din terrasse.

Fødestillinger og Handywoman

Så er sommerferien slut og med den kom solen og jeg kunne endelig komme i gang med vores træterrasse der trængte til den helt store tur.                                                                                                   Jeg er “gammel” danser og når jeg laver praktisk arbejde står jeg ofte i mærkelige stillinger, der lige føles godt. Da jeg skulle slibe hele min store terrasse kom jeg derfor til at tænke på hvor godt det ville være med en stor trappe under en fødsel. Jeg kom ud i alle de gode fødestillinger som i kan se herunder (måske lige pånær sideleje-stillingen, som jeg indtog blot for jeres skyld;-)

Målet med gode fødestillinger er at der skal gøres plads i bækkenet så babys hoved kan passere bækkenknoglerne på bedste vis. Et andet plus er at optimere hjælpen fra tyngdekraften. På fødegangen ligger kvinderne ofte i sideleje når jeg føder med dem, men da jeg selv fødte gjorde jeg det i henholdvis halvt siddende (husk at der skal være frit under halebenet, så det ikke lukker bagerst i bækkenet), stående ved en kommode og i knæ-albueleje i et fødekar. Jordemødre kan tage imod i alle stillinger, så det er bare om at indrette rummet der fødes i, så man står/ligger bedst muligt. Hvis jeg skal føde igen, må jeg i hvert fald planlægge et sommerbarn og bedre vejr end vi har haft denne sommer, så jeg kan føde på terrassen.

Hugsiddende

Hugsiddende

sdr

Her kan det ene knæ også komme i gulvet

sdr

Det her var den bedste stilling at slibe i. ikke god fødestilling;-)

dav

Knæ-albueleje og lidt reklame for mine kolleger i hjemmefødselsordningen.

dav

Lidt længere ud over kanten med rumpen, så halebenet kommer froít af underlaget.

dav

Stående. Min egen favorit-fødestilling.

dav

Stående med albuer i underlag.

sdr

Sideleje. Det kan være nødvendigt at holde i det øverste ben under knæhasen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *